torsdag 26. mars 2009

2 hell and back og Stich it up!


I dag lærte vi to danser. Den ene er på nybegynnerkurset og vi fikk koreografien i hendene med beskjed om å lære den selv. Vi gikk sammen i grupper og lærte oss den, og deretter gikk vi sammen alle mann (kvinner) og danset den. Med mer eller mindre hell... det måtte noen justeringer til... Den over her heter "2hell and back". En gøyal dans å danse.

Videregående kurset i dag ble gjort på samme måte. Koreografien i hånden, ut på gangen i grupper for å lære oss å lese koreografi. Synes det er verdifullt og flott at vi får den utfordringen da det jo er viktig å kunne synes jeg. Når man først har begynt å lære seg å lese koreografi så er det faktisk svært lett.

Dansen over her heter Stich it up! og er vel en av de kuleste dansene so far.

onsdag 25. mars 2009

TINY

Dette er Tiny, er hun ikke flott? Tiny ble vår via Fod-gården, det er forkortelse for Foreningen for omplassering av dyr. Hun var vår første katt, og er nå snart ett år gammel. Hun er selvfølgelig kastrert og har i det siste drevet oss mer eller mindre til vanvidd med et økende snakkebehov. Når en katt "snakker" betyr det mjauing. Og når jeg sier økende snakkebehov, så har vi nå mjaue-perioder på flere timer.

Vi har etter beste evne forsøkt å tyde snakkingen hennes, vi har sjekket doen, er den ren og pen? Har hun frisk vann og mat? Alt for å forsøke å finne ut av hva hun "snakker"om. Men vi er like uforstående til den serenaden av majaumjauauauau som sommer fra henne. Hun er jo ellers frisk som en fisk, får masse mosjon, er både ute og inne, har selskap med Bayaz, spiser bra og får masse kos og lek.
Samtidig har hun fått en ny interesse og det er å lete opp alle de løse gjenstander hun kan klare å finne her i huset. Og med tjue rom, så er det mange!! Vi finner stadig mine stempler i stuen, vottene på soverommet, skjerf og luer i stuen. Det er ikke med en rent liten stolthet hun bærer rundt på disse objektene, men dumme meg, jeg skjønner jo ikke bæret av hva hun vil.

Nå har jeg fått tips om at kanskje hun vil ha enda mere oppmerksomhet, så da får vi forsøke det. Hun er jo ikke akkurat så glad i å være ute som det Bayaz, er og mens Bayaz er ute på sine ferder utendørs så blir jo Tiny alene her hjemme. Vi får forsøke enda mere lek og moro!

Jeg går jo også å funderer på om vi skal ta inn noen katter til som fosterforeldre for FOD, det vil si hvis vi er egnet som fosterforeldre da? Jeg aner ikke hva gubbelure i huset her synes om den ideen, ungene er jo i fyr og flamme, selv om jeg fortalte at vi må gi fra oss kattene etter en stund, de er bare til låns.

Jeg har jo mange timer her hjemme hvor jeg har overskudd til å ta vare på eventuelle kattedyr, vi har stor nok plass, og også interesse og evne til å gjøre det. Kanskje vente til høsten igjen, nå er det jo både påske, pinse og Hellas på programmet.

Tiny er forøvrig en vanvittig herlig pus. Da vi først så henne var hun den skyeste av dem alle på Fod gården. Hun krøp langs veggen og turde knapt å stikke nesen frem. Selvfølgelig var det henne jeg falt for. Nå er Tiny en fantastisk flott pus, kjælen når HUN vil, og svært leken. Hun er en mester til å sitte å lure på snorer og lisser som måtte krype forbi bare for å hoppe på dem og "drepe" lissen med sine skarpe klør og tenner. Hun er også ekstremt spretten og vi har hatt hopp på over en meter rett til værs fra stående stilling bare for å fange en flue.

Hun er også en balansekunstner. I begynnelsen var vi nervevrak når katten balanserte på stenderverket to og en halv meter over bakken, men nå er vi helt rolige. Hun liker å sitte oppunder taket på stenderen og når hun vil ned, så hopper hun rett og slett rett ned fra den høyden som den selvfølgeligste i verden.

Jaha... det var litt katteprat fra min del av verden. Nå skal jeg bake boller med Maia. Hmm... vi gleder oss til nystekte boller!!

tirsdag 24. mars 2009

It's good to be us - or is it????It's good to be us heter denne dansen som vi lærte i dag på Kom og dans.Vi fikk ikke tid til å danse den til musikk, så jeg fikk ikke noen særig idé om hvordan det var. Ellers synes jeg at vi fikk danset utrolig lite i dag, akkurat som sist. Vet ikke hva tiden går med til med skulle ønske vi fikk brukt tiden litt bedre slik at jeg følte at jeg ble litt svett.

I dag har jeg, etter å ha helt en halvliter vann over alle koreografiheftene mine (stønn!)brukt tiden på å hente frem alle koreografiene igjen fra nettet, noe som en helsikes jobb da det gjelder å finne AKKURAT den koreografien vi har lært. Det er jo som tidligere nevnt skrevet ørten koreografier til en låt og de heter det samme alle sammen. I og med at pc'n vår også driver å jobber for halv maskin tar dette en evighet, men nå er jeg i mål med å printe ut absolutt alle koreografiene på alle kursene jeg følger. Skal få satt alt i plastikklommer og ringperm så har jeg det mer beskyttet i tilfelle en ny halvliter velter.

Og så oppdaget jeg til min store forferdelse at en eller annen har bulket bilen vår!! Jeg ble skitforbannet. At det går an å gjøre noe slikt å bare gå fra det uten å si ifra! Ekstra ergelig er det jo fordi det er en splitter ny bil! ARGH!! Sånt ergrer meg!

mandag 23. mars 2009

Ny heading i dag! Dette er kanskje et av mine store favorittbilder. Det er tatt på Sjusjøen ved Lunkevann en våt senhøst i 2006. Stein, ungene og jeg var på fjelltur og stoppet opp ved vannet. Jeg synes dramatikken i himmelen kontra det blikkstille vannet var så vakkert. Jeg er blitt veldig glad i Sjusjøen etter å ha tilbrakt tyve år deroppe, sommer, høst og vinter, og det er hyggelig hver gang vi har anledning til å leie oss hytte å se stedet igjen.