mandag 5. oktober 2009

Når ting ikke virker her inne

Det er koselig å høre at flere benytter seg av denne bloggen til å lære seg dansene, slik jeg har stått hjemme å svettet over koreografi og videoer for å lære meg en dans.
Imidlertid hender det at ting ikke virker slik det skal, eller slik man tror det skal.
Hvis du trykker på start-symbolet på videoen og du bare ser en snurrende dingsboms så betyr det at den driver å laster ned videoen. Noen videoer tar laaang tid å laste ned da de tar stor plass, andre går kjappere. Dette kan ikke jeg gjøre noe med.
En annen ting er din maskin og din netttilkobling. Har du lav hastighet kommer dette til å gå tregt, ja endog bli vist med masse pauser.  Dette kan ikke jeg gjøre noe for heller. Desverre.

Så kommer en tredje faktor inn også, og det er hva Youtube gjør og hva eieren  av videoen gjør. Det er nå engang slik at de som har spilt disse videoene inn har vært så vennlige å legge dem inn på youtube slik at vi alle kan nyte godt av dem. Av og til hender det at de fjerner dem og da virker jo ikke linkene mine.
Og så hender det at youtube kødder til tingene, at nettstedet er nede, eller at de forbyr en video basert på at rettighetshaverne til musikken som blir spilt i dansevideoene krever det. Ja, det er kanskje flaks i det hele tatt at dette virker! hihi!

Jeg må jo bare tillegge at det lureste dere gjør er å lage en konto på Youtube. Det eneste du trenger er en nick, et passord og en mailadresse. Det er helt gratis, helt ufarlig og det du får igjen er muligheten til å, når du ser kule, flotte, morsomme, lærerrike videoer, å klikke på dem og lagre dem i den egen liste. Jeg har laget flere lister som jeg har tilgang på. Lister med kule danser jeg kunne tenke meg å lære, utrolige morsomme videoer, danser jeg har lært på Buckaroo, danser jeg har lært på Kom og Dans osv. Listene er bare mine og du bestemmer selv om noen får se dem eller ikke, men er en lettvint måte å ha tilgang på akkurat de videoene du synes er bra uten å måtte søke etter dem for hver gang.

Og hvis du ikke vet hva Youtube er, så er det et nettsted hvor hundretusener av mennesker har lagt ut sine videoer. Har ligger ALT. Og da mener jeg ALT! Her kan du lære hvordan du skal pusse tennene, brette servietter, skifte eksosanlegget, lære å danse og andre fysiske utfoldelser med atten års grense som man kanskje ikke helt har lyst å se på. Youtube er elsket og hatet. Og adressen er selvfølgelig youtube.co

Du har en søkefunksjon der inne som gjøre at du kan søke på den dansen du vil se. Det lønner seg å legge til "linedance" etter søkeordet hvis det er dansen du skal ha tak i.

Sånn, det var bare litt sånn aftenpludder fra min side, forhåpentligvis litt informativt for de som ikke vet alt dette fra før.

Ja, forresten, hvis du har konto på youtube kan du også abbonere på videoer fra dine favoritter.Det betyr at du får melding hver gang din dansegruppe har lagt ut en  ny dans. Og det er jo en smule kult da!

Her er forresten to videoer til av 2hell and back. Den første er fra en dansekonkurranse og de små er jo  nokså søte da!

Og siste er fra Potkomnat som har et uttall veldig bra dansevideoer på youtube. Enjoy!

Ingen kommentarer: