onsdag 25. mars 2009

TINY

Dette er Tiny, er hun ikke flott? Tiny ble vår via Fod-gården, det er forkortelse for Foreningen for omplassering av dyr. Hun var vår første katt, og er nå snart ett år gammel. Hun er selvfølgelig kastrert og har i det siste drevet oss mer eller mindre til vanvidd med et økende snakkebehov. Når en katt "snakker" betyr det mjauing. Og når jeg sier økende snakkebehov, så har vi nå mjaue-perioder på flere timer.

Vi har etter beste evne forsøkt å tyde snakkingen hennes, vi har sjekket doen, er den ren og pen? Har hun frisk vann og mat? Alt for å forsøke å finne ut av hva hun "snakker"om. Men vi er like uforstående til den serenaden av majaumjauauauau som sommer fra henne. Hun er jo ellers frisk som en fisk, får masse mosjon, er både ute og inne, har selskap med Bayaz, spiser bra og får masse kos og lek.
Samtidig har hun fått en ny interesse og det er å lete opp alle de løse gjenstander hun kan klare å finne her i huset. Og med tjue rom, så er det mange!! Vi finner stadig mine stempler i stuen, vottene på soverommet, skjerf og luer i stuen. Det er ikke med en rent liten stolthet hun bærer rundt på disse objektene, men dumme meg, jeg skjønner jo ikke bæret av hva hun vil.

Nå har jeg fått tips om at kanskje hun vil ha enda mere oppmerksomhet, så da får vi forsøke det. Hun er jo ikke akkurat så glad i å være ute som det Bayaz, er og mens Bayaz er ute på sine ferder utendørs så blir jo Tiny alene her hjemme. Vi får forsøke enda mere lek og moro!

Jeg går jo også å funderer på om vi skal ta inn noen katter til som fosterforeldre for FOD, det vil si hvis vi er egnet som fosterforeldre da? Jeg aner ikke hva gubbelure i huset her synes om den ideen, ungene er jo i fyr og flamme, selv om jeg fortalte at vi må gi fra oss kattene etter en stund, de er bare til låns.

Jeg har jo mange timer her hjemme hvor jeg har overskudd til å ta vare på eventuelle kattedyr, vi har stor nok plass, og også interesse og evne til å gjøre det. Kanskje vente til høsten igjen, nå er det jo både påske, pinse og Hellas på programmet.

Tiny er forøvrig en vanvittig herlig pus. Da vi først så henne var hun den skyeste av dem alle på Fod gården. Hun krøp langs veggen og turde knapt å stikke nesen frem. Selvfølgelig var det henne jeg falt for. Nå er Tiny en fantastisk flott pus, kjælen når HUN vil, og svært leken. Hun er en mester til å sitte å lure på snorer og lisser som måtte krype forbi bare for å hoppe på dem og "drepe" lissen med sine skarpe klør og tenner. Hun er også ekstremt spretten og vi har hatt hopp på over en meter rett til værs fra stående stilling bare for å fange en flue.

Hun er også en balansekunstner. I begynnelsen var vi nervevrak når katten balanserte på stenderverket to og en halv meter over bakken, men nå er vi helt rolige. Hun liker å sitte oppunder taket på stenderen og når hun vil ned, så hopper hun rett og slett rett ned fra den høyden som den selvfølgeligste i verden.

Jaha... det var litt katteprat fra min del av verden. Nå skal jeg bake boller med Maia. Hmm... vi gleder oss til nystekte boller!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig bilde! Du tar bestandig flotte bilder du Tonje. Men dere må vel ha nok med de to pusene dere har nå! Det ender med at dere blir et pusebarnehjem:)

Klem:)

Gro sa...

Å,så herlig pus du har! Jeg er litt misunnelig jeg, skulle gjerne hatt en selv. Men etter at min pus ble påkjørt for halvannet år siden, så er jeg så redd for at det skal skje igjen. De kjører så fort i veien her, selv om det er 30 km grense. Men kos deg med pusene dine, og vis gjerne frem flere bilder! Og kos deg med Maya og bollene!
Klem fra Gro

Gro sa...

For en nydelig katt, og for noen øyne...boller høres også godt ut.