lørdag 13. desember 2008

En veldig dårlig idé


Dårlig idé... virkelig dårlig.... Jeg kom på ideen i går at Maia kunne jo vekke oss begge to med Luciasang og lussekatter i dag. I fjor var jo jeg og begge ungene med, og vi vekket Stein, men nå skulle altså Maia klare bragden alene.
Og gjett om hun klarte det. Klokken syv (en lørdags morgen...gjesp!!!) kom det en hvitkledd frøken med lyskrone på hodet og lussekatter i en kurv inn til oss mens hun sang "Saaankta Luciaaaaa, Saaangta Lucia" om og om igjen... for resten av sangen husket hun ikke.

Og Stein og jeg som var langt inni drømmeland klarte så vidt å glippe på øynene og mumle" Ååå så fin du er!" stappe en bit lussekatt i munnen som vi sovnet med i munnen uten å svelge. Heldigvis så sovnet Maia også og vi lærte at neste år skal vi si et klokkeslett der det er lovlig å komme inn til oss å vekke oss på. Jeg fikk jo ikke tatt bilde av henne, så trøtt som jeg var, men dere kan jo tro hun var fin!

Og senere i dag var vi i lysmesse i kirken sammen med speiderne. Det var nostalgisk for oss to gamle speidere. Fint, masse fin sang, humor og stemningsfullt. Jeg klarer jo ikke å synge Deilig er jorden uten å grine så da fikk jeg grått litt i dag også....

Ha en fortsatt god Lucia alle sammen!


torsdag 11. desember 2008

Lussekatter

I dag er det lussekatt-bakedag. Jeg er fremdeles temmelig dårlig sånn rent fysisk så det eneste jeg har klart i dag er nettopp dette å bake. Jeg håper at ting snart vil snu etterhvert som ekle basillusker forsvinner ut av kroppen min og at kroppens systemer begynner å fungere normalt igjen.
Jeg fikk endelig brukt safranen jeg har fått av moren min. Det er virkelig årgangs-safran da hun fikk den enten da vi bodde i Africa eller Israel og det er noen tiår siden. Men da jeg knuste den i morteren så vellet lukten frem, og den farget deilig nydelig gul. Jeg har forresten jukset...bildet over er ikke fra min bakst. Min er gulere og større. Det ble nemlig megagiga lussekatter vi lagde. De hevet seg så skrekkelig at det nesten ble små lussekattbrød i stedet. Maia lagde noen fantasifulle noen som jeg aldri har sett maken til før, og nå gleder hun seg til at hun skal være Lucia for pappa til lørdag. Hvite kjoler og luciakrans har vi jo fra før.

Og ellers er hver eneste dag frem til jul belagt med hyggelig ting vi skal gjøre, Hadeland glassverk, julehuset i Drøbak, lysmesse, julegaveshopping, bakedag med venner, avslutning på dansingen, julemesse på skolen osv osv. Ungene gleder seg veldig til jul og det gjør vel jeg også igrunnen. Gleder meg til å ha nok tid til unger og mann, til lange frokoster med masse god mat, og kanskje også noen vinterturer ut i det fri?