torsdag 11. desember 2008

Lussekatter

I dag er det lussekatt-bakedag. Jeg er fremdeles temmelig dårlig sånn rent fysisk så det eneste jeg har klart i dag er nettopp dette å bake. Jeg håper at ting snart vil snu etterhvert som ekle basillusker forsvinner ut av kroppen min og at kroppens systemer begynner å fungere normalt igjen.
Jeg fikk endelig brukt safranen jeg har fått av moren min. Det er virkelig årgangs-safran da hun fikk den enten da vi bodde i Africa eller Israel og det er noen tiår siden. Men da jeg knuste den i morteren så vellet lukten frem, og den farget deilig nydelig gul. Jeg har forresten jukset...bildet over er ikke fra min bakst. Min er gulere og større. Det ble nemlig megagiga lussekatter vi lagde. De hevet seg så skrekkelig at det nesten ble små lussekattbrød i stedet. Maia lagde noen fantasifulle noen som jeg aldri har sett maken til før, og nå gleder hun seg til at hun skal være Lucia for pappa til lørdag. Hvite kjoler og luciakrans har vi jo fra før.

Og ellers er hver eneste dag frem til jul belagt med hyggelig ting vi skal gjøre, Hadeland glassverk, julehuset i Drøbak, lysmesse, julegaveshopping, bakedag med venner, avslutning på dansingen, julemesse på skolen osv osv. Ungene gleder seg veldig til jul og det gjør vel jeg også igrunnen. Gleder meg til å ha nok tid til unger og mann, til lange frokoster med masse god mat, og kanskje også noen vinterturer ut i det fri?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fine lussekatter!

Anonym sa...

Dette var de mest perfekte lussekatter jeg har sett! Du er kjempeflink Tonje, for de smaker sikkert like godt som de ser ut!!

klem fra mor:)