mandag 18. august 2008

Maias første skoledag


Helt klar til å dra på skolen, men nye klær og ny ransel.

Minuttene snegler seg av sted. "Skal vi ikke dra snart?"
Helt alene over den store skolegården men stor ransel og bankende hjerte. Frøydis står å tar imot med trygghet og et stort smil.


Rektor "snakker ikke som oss andre" i følge Maia. I følge mamma så skriver han ikke som oss andre heller (underforstått noen i vår familie) Denne sjarmerende hilsenen sto på tavlen da vi kom opp for å møte rektor på lærerværelset.

Lekser allerede første skoledag. Det skal bind på bøkene og man må tegne seg selv til tirsdag.

Bestefar var med. Dette er hans eneste barnebarn så det er hyggelig at han ville være med Maia på hennes første skoledag. Etterpå gikk de to ut på "by'n" for å spise.
Og slik skal de sitte, i en stor hestesko.

Dette er plassen ute i gangen som Maia har tingene sine på.
Blid og glad jente i klasserommet. De fikk i oppgave å tegne huset de bodde i og Maia er i full gang med oppgaven.

Ny skrivebok og nytt penal. Kan det bli bedre?

To små stoler, slitt ned etter utallige romper med maur i. Nå skal nok et kull få slite litt på den røde malingen.


Første skoledag;
Vi sto opp tidlig i dag alle sammen. Det var to spente jenter som skulle avgårde til første skoledag. Marte skulle til første skoledag etter en lang ferie og Maia skulle på sin aller aller første noensinne.
Det var nok ikke bare jeg som felte noen tårer der vi stod i skolegården og så våre små håpefulle spasere alene med stor ransel og nye sko over den store plassen og tok læreren alvorlig i hånden.
Og mens ungene stillte opp og avisen tok bilder av dem ble det nok knipset adskillig tusen bilder av foreldre og besteforeldre som hadde kommet for å være med på den store dagen.
Og så spaserte de på rad og rekke inn til klasserommet sitt og vi foreldre spaserte på rad og rekke opp til lærerværelset hvor rektor fortalte oss en del kloke råd å ha med oss på veien.
Deretter var det ned igjen til klasserommet hvor de satt fordelt på tre bord og tegnet huset sitt. Det glinset i nye penaler over det hele og atter en gang ble mange bilder knipset. Deretter var det utdeling av ABC og en sang, og så var det slutt.
Maia dro med bestefar til Ski og Peppes Pizza og koste seg der med mat og brus. Det ble kjøpt inn nytt bokbind også og etter en stund kom hun hjem igjen.
Nå er de aller første leksene unnagjort. Vi har satt bind på bøkene og hun har tegnet seg selv med skolesekk.
Om et par timer drar vi avgårde igjen og så skal vi ut å spise alle sammen på restaurant og kose oss.
Og i morgen er nok en dag. Maia's andre dag på skolen og nok en dag med filming når det gjelder Steins og mitt vedkommende. Snart blir det film med oss på TV!

2 kommentarer:

Gerd sa...

Så koselige bilder av Maias første skoledag! Dette er hyggelige minner å ha med seg. Årene går av en eller annen merkelig grunn liksom fortere når barna har begynt på skolen!

Ja, dette var en fornøyd og blid liten skolejente, og nå har alvoret begynt..........

klem fra stolt bestemor:)

Heidi sa...

Nydelige bilder av ei nydelig jente

Klem fra Heidi